Tårta med tre lager av choklad
- 1 dl mandelmjöl
- ½ dl havregryn eller havremjöl (mixathavregry)
- 1 msk kakao
- en nypa salt
- 1 msk honung eller agave sirap
- 1 dl blötlagda dadlar
Till chokladmoussen behöver du:
- 2 väl mogna avokados
- 1 msk kakao
- 2 msk honung eller agave sirap
Till garnering/chokladsås behöver du:
- smält honung blandat med kakao
- Kakaonibs
- Flingsalt
Börja med att blötlägg dina dadlar i kokande vatten en stund, gärna någon timma. Blanda ihop mjölen, kakao och salt i en bunke. Tillsätt sötningen och de blötlagda dadlarna och mixa ihop till en deg. Tryck ut denna deg i en pajform och ställ in i frysen.
Mixa avokado, kakao och sötning till en chokladmousse. Tag ut formen från frysen och bred på avokadomoussen. Sätt in i frysen igen, gärna minst 1 timma eller så kan du bevara den där tills servering. Men ta då ut den lite innan så att den hinner tina något.
Då garnerar du din tårta med chokladsås som du har gjort genom att smälta ihop honung med kakao, toppa med nibsen och flingsalt. Vill du riva på apelsin skal eller toppa med kokos så gör det, våga testa dig fram.