Dagens lunch tips

Vad är mer rofyllt än att kliva ut i skogen och leta efter svamp? Jag älskar det i alla fall.
 
Passa på att gå ut i skogen och sug in det sista av sommaren. Snart kommer löven sakterligen börjar färgas orange och luften kommer att bli kallare. Snöra på er skorna och  ta med en påse att fylla, ut och njut av att dra ett djupt andetag och låt den friska luften rensa alla negativa tankar! 
 
Ni vet väl att det är vetenskapligt bevisat att utomhusaktivering får dig att må bättre?

“Känslan av mental tillfredsställelse blir starkare om man tränar utomhus i frisk luft och solljus istället för inomhus. Utomhusträning gör oss mer positiva, ger oss mer energi och verkar avstressande, menar forskarna. Samtidigt gör utomhusträning att vi inte känner oss lika spända, förvirrade eller arga som när vi tränar inomhus. Slutligen har de som föredrar att träna utomhus en starkare vilja att fortsätta träna än de som till exempel tränar inne på ett gym”

(Undersökning från universitetet i Peninsula, USA och Europeiska Centret för Miljö och Hälsa)

Det finns inga begränsningar, bara möjligheter, så ut med er!
Just nu flödar skogen av de underbara små kantarellerna. Att steka dem i smör och toppa smörgåsen med är en klassiker, men här nedanför kommer en ny variant!
 

Wrap med kantareller och spenat:
  • 2ägg
  • 1msk fiberhusk
  • 1tsk örtsalt
  • kantareller
  • spenat/grönsaker
Vispa ihop ägg, fiberhusk och salt och stek i olja några minuter per sida. Under tiden steker du kantareller i smör och svårare än så är det inte!
Fyll wrapen med valfri fyllning, i mitt fall blev det kantarellerna ihop med färsk bladspenat och örtkrydda.
 
Otroligt snabbt, gott och framförallt enkelt!

Smaklig måltid!

Hemgjord glass

Under sommaren får jag ett extra sug efter glass och andra svalkande godsaker. Jag vet inget år som jag ätit så mycket glass som i år. Jag och min sambo har fallit pladask för Sia´s chokladglass, den är försvinnande god. Har ni inte testat den så är det ett måste.
 
Något måtta får det väl ändå vara kan jag tycka. Det går inte att äta chokladglass med chokladkross varje dag så varför inte bryta av med hemgjord glass emellanåt?  Att göra egen glass/smoothie är otroligt enkelt och det finns liksom inga rätt eller fel. Inga recept, utan det här är ett “man tager vad man haver” recept.
 
 
 Till fyra personer: 
 
▪️Ett paket frysta jordgubbar/blåbär eller hallon
▪️Ett litet paket naturell soygurt
▪️En banan
▪️En pressad citron
▪️Vaniljpulver
 
Mixa allt, in i kylen/frysen beroende på hur fast du vill ha den, 
i cirka 30 minuter, plocka fram och servera med valfri topping, i detta fallet blev det riven choklad och blåbär till sambon och riven choklad, kokos och blårbär till mig. Ät och njut!  
 

Rabarberpaj till frukost

Godmorgon! 
 
Idag vaknade jag med fönstret på glänt, fågelkvitter (mås-skrik) utanför och svala vindar som svepte in genom rummet. Jag fick gnugga sömnen ur ögonen länge men så fort jag drog bort gardinerna och fick syn på den gyllene morgonsolen så pirrade det till i hela kroppen. Jag lät kaffebryggaren koka sig varm och jag drack mitt morgonkaffe samtidigt som jag åt en ny favorit, nämligen rabarberpaj. 
 
Anledningen till att jag ställt klockan såpass tidigt idag är för att få undanröjt ett par timmars jobb. Jag har en förhoppning om att låta min bleka hud få möta den varma solen lite senare idag. Jag tänker föda lite fräknar på näsan, låta det mjuka gräset kittla mina fötter och kanske, kanske, känna lite på vattnet. Jag ska ta med mig en bok, lyssna på en pog, snegla på hunden som sussar sött i skuggan och sedan se lyckan i hans ögon när han får kasta sig ut i vattnet. 
 
Vad är mer somrigt än en rabarberpaj? Vill ni också testa att lyxa till er frukost så kommer receptet på dena här barnsligt enkla “pajen” här: 
 
Tillaga en portion havregrynsgröt i mikron, 1dl havregryn och 2dl vatten och kör på full effekt i cirka 2 minuter eller tills gröten blivit fast. Under tiden så skalar du ungefär 15-20 cm rabarber och skär i lagom bitar. Blanda rabarberna med valfri sötning, t.ex. honung eller sötströ, lite hackade mandlar och kanel och lägg över gröten. Tillaga i ugnen på 175 grader i ungeför 10-15 minuter eller tills rabarberna mjukat. 
Servera med en klick vanilj -eller naturell kvarg. Jag tycker det är godast att blanda dessa så blir det inte för sött.