Kycklingpaj
Godmorgon världen och godmorgon fredag! ❤️
Veckans bästa dag är här och idag känns det extra bra! Jag är ledig och i eftermiddag kommer mina föräldrar som ska vara här och göra oss sällskap hela helgen.
Vi ska umgås, äta gott och imorgon ska vi se Carola som gästar stan. En helg fylld av kärlek.
Ikväll tänkte jag bjuda på köttfärspaj. Jag är en riktig paj-oman (Ett ord som faktiskt existerar i min värld). Jag älskar paj i alla dess former och tycker det är en bra rätt som går hem både till vardag och fest. Både matpaj och dessertpaj. Man kan i de flesta fall förbereda och bara stoppa in i ugnen precis innan servering. Dessutom smakar det nästan alltid bättre dagen efter, vilket betyder att det är en bra rätt att göra matlådor på.
Den här ska vi inte äta ikväll, men den är en av mina favoriter, den är mycket godare än vad namnet utger sig att vara så därför tänkte jag dela med mig utav receptet såhär inför helgen.
Taco-Kycklingpaj mer vitkål:
Fyllning
- 1 rensad grillad kycklin
- 1 gul lök
- 3 dl skuren vitkål
- 1 tsk salt
- 1 påse taco kryddmix
- 1 liten burk creme fraiche
- 1 dl mjölk/grädde
- smör/olja att steka i
Pajdeg
- 3 dl dinkelmjöl/vetemjöl
- 125 g kylskåpskallt smör
- 2 msk kallt vatten
Riven ost att toppa med
Gör så här
Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och ställ i kylskåpet i cirka 20-30 minuter. Förgrädda pajskalet på 200 grader i cirka 10 minuter. Tag ut pajformen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.
Fyllning: Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs mjukt i smör i stekpanna. Tillsätt urbenat kycklingkött, kryddor, creme fraiche och grädde. Låt puttra ihop en stund.
Häll blandingen i det förgräddade pajskalet. Toppa med riven ost och grädda på 225 grader i cirka 20-25 minuter. Låt svalna en stund. Servera med grönsallad och en klick cream fraiché!