Kycklingpaj

Godmorgon världen och godmorgon fredag! ❤️

Veckans bästa dag är här och idag känns det extra bra! Jag är ledig och i eftermiddag kommer mina föräldrar som ska vara här och göra oss sällskap hela helgen. 
Vi ska umgås, äta gott och imorgon ska vi se Carola som gästar stan. En helg fylld av kärlek. 

Ikväll tänkte jag bjuda på köttfärspaj. Jag är en riktig paj-oman (Ett ord som faktiskt existerar i min värld). Jag älskar paj i alla dess former och tycker det är en bra rätt som går hem både till vardag och fest. Både matpaj och dessertpaj. Man kan i de flesta fall förbereda och bara stoppa in i ugnen precis innan servering. Dessutom smakar det nästan alltid bättre dagen efter, vilket betyder att det är en bra rätt att göra matlådor på. 
 
Den här ska vi inte äta ikväll, men den är en av mina favoriter, den är mycket godare än vad namnet utger sig att vara så därför tänkte jag dela med mig utav receptet såhär inför helgen.
 
Taco-Kycklingpaj mer vitkål:
 

Fyllning

  • 1 rensad grillad kycklin
  • 1 gul lök
  • 3 dl skuren vitkål
  • 1 tsk salt
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 liten burk creme fraiche
  • 1 dl mjölk/grädde
  • smör/olja att steka i

Pajdeg

  • 3 dl dinkelmjöl/vetemjöl
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 2 msk kallt vatten

Riven ost att toppa med

Gör så här

Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och ställ  i kylskåpet i cirka 20-30 minuter. Förgrädda pajskalet på 200 grader i cirka 10 minuter. Tag ut pajformen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.

Fyllning: Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs mjukt i smör i stekpanna. Tillsätt urbenat kycklingkött, kryddor, creme fraiche och grädde. Låt puttra ihop en stund.

Häll blandingen i det förgräddade pajskalet. Toppa med riven ost och grädda på 225 grader i cirka 20-25 minuter. Låt svalna en stund. Servera med grönsallad och en klick cream fraiché!

 

Snabbmat vs snabbmat

Hej torsdag och alla fina ❤️

En dag närmare fredag och nu är det bara nedförsbacke till helgen!

Idag är jag ledig och spenderar pengar istället för att vara på jobbet och tjäna några. Fick en impuls imorse och slog en signal till frisören och här sitter jag nu med en massa färg i håret. På grund av detta så drog tiden ihop sig och dagens lunch fick bli en snabblunch. Det är dock skillnad på snabbmat och snabbmat. Jag brukar inte föredra att käka smörgås till lunch, men idag fick det ändå bli det. En lyxsmörgås. En stor skiva ekologiskt knäckebröd med en mosad avokado, två skivade ägg, örtsalt och tillslut ett par skivor sill. En riktig pensionär smörgås med andra ord, men ack så god! Till det blev det en fruktsallad toppad med den nya kvargen nötchoklad och det var som att sitta hemma och äta noggerglass, mums!

Underskatta inte äggmackan!


Linas matkasse

Hej onsdag och lill-lördag! 

Idag pysslar jag lite hemma. Har varit ute och busat med hunden, handlat och städar lite lätt. Jag ska om en stund till gymmet för att ha en kund och utföra lite egen träning innan en kväll tillsammans med fina tjejer, thaimat och MR Grey väntar. Det kallar jag guldkant på vardagen. 

En annan grej som piffat upp denna veckan lite extra är vår Linas Orginal Matkasse som vi fick levererat hem till oss i söndags. Fem stycken roliga, goda och enkla recept med otroligt fina råvaror. Absolut en grej som vi kommer använda oss utav fler gånger! Jätte bra om man kanske inte har så god tid på sig att planera veckans matsedel, handla och om man har idétorka!

Här är våran veckas matsedel!