Hemgjorda bars

Någon gång i mitt liv har jag tagit en proteinbar i farten, men jag hör till den kategorin som inte riktigt gillar dem. Jag tycker de är söta, lite blaskiga och smakar en gnutta tillgjort.
För ett bra tag sedan testade jag dock att göra mina egna. Perfekt att ha i väskan som mellanmål eller ta på kvällen då sötsuget är som värst. Jag följde inget receptet direkt utan improvicerade lite och här kommer receptet på mina bars : 
  • Hasselnötter 1dl
  • Valnötter 1dl
  • Sötmandel 1dl
  • Solroskärnos 1dl
  • Pumpakärnor1dl
  • Linfrön 1dl
  • Chiafrön 1/2 dl
  • Russin 1/2 dl
  • Gojibär 1/2 dl
  • Fikon 1/2 dl
  • Kokos 1 dl
  • Kakao 1/2 dl
  • Honung 1/2dl
  • Äggvitor 5st
Börja med att blanda alla torra ingredienser, mixa/hacka nötterna grovt. Blanda sedan ner honung och äggvita.
Vänd ner blandningen på en plåt på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper ovan på för att sedan kunna kavla ut blandningen till ca 1/5 cm tunnt lager. Skär lagom stora bittar innan du  gräddar i ugnen på 150 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna innan du bryter isär dina bitar.
 
Det går att smaksätta barsen efter smak och tycke. Nästa gång tänker jag riva ner äpple och krydda med kanel och kardemumma! 
 
 
 

Vila är det hårda arbetets tvilling

Jag klev in på gymmet tidigare idag. Jag hade tagit en paus i mitt arbete. Jag plockade på min skivstång med vikter, musiken drog igång och direkt kände jag att detta går inte. Jag fick avbryta min träning, plocka ihop och åka hem lika fort som jag kom dit. Att lyssna på kroppen, kan ni det?? 

Min kropp och knopp bad på sina bara knän efter vila.
 Varför har man så lätt att fastna i det där ekorrhjulet som rullar på i högt tempo utan att ta sig ur det för att vila. Oavsett om man älskar det man gör och tycker att det är fantastiskt roligt så behöver alla människor pausa ibland. Kroppen talade tydligt om för mig att tempot har varit högt det sista, och det har fungerat, men nu är det dags att pausa. 
 
Att vila är inte att vara lat, det är att investera i sin hälsa. Så denna vecka tänker jag tillåta mig att vila. Utan dåligt samvete! 


Har ni en jobbig period eller kanske bara en dålig dag så ta hand om er! Tillåter man sig att känna efter så kommer man snart komma tillbaka starkare än någonsin.
Vila är det hårda arbetets tvilling. De hör ihop och behöver balanseras för att vi ska må bra och orka.

F.R.E.D.A.G

Det är något vist med denna dag alltså. Det är en härlig känsla som nästn går att ta på.  
 
Jag sitter hemma och jobbar men har tagit en paus. Har joggat en runda, tagit en dusch och är snart redo att köra igång igen.
Jag måste pausa emellanåt. Ventilera och rensa tankarna. Löpning är som terapi och trots att det var allt annat än skönt idag så gjorde det susen. Det gav mig energin tillbaka för att orka med ett par timmar till framför datorn. Sedan stänger jag igen locket, packar väskan och gör mig redo för ett dygn på mitt andra jobb.
 
På helgerna är det extra gott med frukost tycker jag (när man är ledig då såklart). Att plocka fram allt gott man kan hitta och lägga lite extra kärlek och energi. När man kan äta i lugn och ro framför nyhetsmorgon med vetskapen om att en kravlös dag väntar, det är lyx.
 
Jag tänkte tipsa om dessa våfflor. Enkla, nyttiga och framför allt supergoda!
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 tsk fiberhusk
  • 1tsk salt
  • 60 gram kokosolja
  • 2 dl vatten (jag tog 1dl vatten och 1dl havremjölk)
  • 4 st ägg
  • ev. smaksättning (jag avnände en vaniljstång)
Mixa allt och grädda i våffeljärnet. Vi serverade våra våfflor med hallon,blåbär, färska jordgubbar och kvarg med nötchokladsmak. 
 
Trevlig helg!