FiasHälsa

Acceptans


Det här med att acceptera sig själv vet vi alla att det inte alltid är så lätt. Däremot att acceptera andra, det är inte alls lika svårt, ändå stöter man på det ibland. Hur man enkelt sätter en etikett på en annan människa, utan att egentligen veta ett skvatt om personen i fråga. När ska vi sluta döma personer efter deras levnadsvanor och placera människor i olika fack? Jag är så in i bomben trött på att alltid hamna under rubriken “duktig jävel” och “hälsofreak”. 
 
Så fort jag drar på mig en ordentlig fylla och käkar en bakis pizza dagen därpå, ja då lever jag minsann. Då tycker folk att det är skönt att se att jag också är mänsklig. Men mitt liv handlar faktiskt inte om minnesluckor och bakiskräk.
 
Ja, jag lever och äter hälsosamt. Det är ett val jag har gjort, som jag trivs med och som får mig att må bra. Jag tycker om att laga näringsrik mat, men jag tycker även om att ta en semla när det är fettisdagen. Jag gör medvetna val och det är val som jag trivs med. Men är jag omänsklig för det?
 
Jag har tröttnat på att kallas duktig och tråkig pågrund av vad som finns i mina matlådor. Det handlar väl inte om det?
 
När ska vi börja acceptera och framförallt RESPEKTERA att var och en av oss har olika mål, intressen och förutsättningar här i livet? 
 
Under min PT-utbildning har jag aldrig tidigare känt mig så hemma i en okänd grupp förut. Vi alla var där av samma anledning, vi delade samma intressen och på ett eller annat sätt så strävade vi efter samma mål. 30 okända personer som idag betyder väldigt mycket för mig.
 
Människor som inte bara varit mina klasskomisar, utan även kommit att bli vänner för livet. Har ni hittat de där människorna någongång? Då det bara klickar utan någon ansträngning. Då är det på riktigt!
 

 
Igår var tre av mina fina klasskompisar hos mig och hälsade på och TACK kära ni för att ni är ni!
 
 

Kärlek utan villkor


Jag vill ägna ett par få rader för att berätta vilken kämpe min syster är. Imorgon är det beräknat att jag ska bli moster. ALLTSÅ!! Det är så jäkla häftigt så att hälften vore nog! Tror snart att jag smäller av av längtan! 
Det finns ingen människa på denna jord som betyder så mycket för mig som min syster och hon är en av de starkaste människorna jag vet! En av de största stöttpelarna att luta sig mot, den första som jag skulle ringa i alla lägen och en människa med enormt hjärta. Det råder inga tvivel om att hon kommer bli en mamma i världsklass och knodden i hennes mage är lyckligt lottad!
 
Lilla hjärtegull, komsi komsi! Moster längtar snart ihjäl sig! Och du, vad du är gör så är du snäll mot din mamma när det väl är dags för dig att hitta vägen ut till världen.
 
Tänk att man redan kan älska en person man inte har träffat. Märkligt.
 
 

Fuskiga kanelbullar


Det finns inget som gör hemmet så hemtrevligt som lukten av nybakade bullar. Tyvärr så tar det ganska lång tid att baka och det är en evig väntan. Nu slipper du vänta! På bara 20 minuter har du dina bullar färdiga. Dessa passar alldeles perfekt att baka inför helgen så att du har något gott att bjuda på till kaffet!

Så idag blev mitt mellanmål en ljummen bulle tillsammans med färskpressad äppeljuice av äpplen direkt från trädgården, LYX!

Till ca 10stycken behöver du:

 • 3,75 dl vetemjöl (det hade jag inget hemma så jag tog dinkelmjöl)
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk kardemumma
 • 0,75 dl strösocker
 • 75 gram smör
 • 1,5 dl mjölk

Fyllning:

 • 50 gram smör
 • 1 msk kanel
 • 1 msk strösocker

Garnering:

 • Vispat ägg
 • Pärlsocker

Gör så här:

Blanda mjölet med bakpulver, nystött kardemumma och socker.Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa. Häll i mjölken och arbeta ihop allt till en deg. Nu är smeten färdig att klickas i bull- eller muffinsformar! (Jag använde mig utav två skedar då smeten var väldigt kladdig) Sätt bullformar på en plåtnoch klicka i smet till ungefär hälften i formarna.

Nu är det dags att göra fyllningen. Blanda rumsvarmt smör med 1 msk kanel och 1 msk strösocker och rör om tills det inte är så stora klumpar längre. Gör en grop med tummen i bullsmeten och häll på lite av fyllningen.

Pensla sedan bullarna med lite lättvispat ägg och strö över pärlsocker innan du sätter in dem i ugnen. Sätt in i ugnen, 250 grader, 10-12 minuter, mitten av ugnen.

Ta ut och låt svalna.

 

 

Ät nu och njut! Trevlig helg!