Beach 2016? satsa på beachen resten av livet istället.

Häromdagen publicerades en artikel i www.mamma.fit som jag har skrivit och jag väljer att även publicera den texten här, då jag anser att detta är otroligt viktigt! 

Stressar du över att komma i form inför beachen 2016? Släpp den ångesten och satsa på något hållbart istället! I vilken söndagsbilaga som helst så kan du se rubriker som ”så här fixar du sommarformen” eller ”platt mage inför beachen på bara 4 veckor”.

Lek med tanken att att du lever på gröna drinkar i fyra veckor och tränar som aldrig förr, självklart kommer du att gå ner i vikt. Men vad händer sedan då? När du går tillbaka till ditt vanliga liv? Jo du kommer garanterat att få tillbaka din gamla kropp, och kanske ett par kilo till för att du stökat till ämnesomsättningen. Man måste hela tiden ligga ett steg före och tänka ett steg längre. Kommer du kunna leva så resten av ditt liv? Om svaret är nej, då bör du tänka om.

Satsa på något hållbart, inte bara nu veckorna innan bikinin ska på, utan alla dagar året om, resten av ditt liv.

Gör en jämförelse mellan kroppen och din bostad. Kanske storstädar du ditt hem inför en middagsbjudning med vännerna och putsar det kliniskt rent. Men inte kommer lägenheten/huset att hålla sig så här representativt om du inte underhåller det med jämna mellanrum. Redan efter någon/några dagar kan du hitta dammtussar under sängen och lite fläckar i hörnen. Detsamma gäller din kropp. Den måste underhållas dagligen för att vara trivsam att bo i. Inte bara i några få veckor varje år för att den ska se snygg ut i badkläderna.

Hur hittar man då motivationen till att stå ut hela året?
• Hitta en balans som du vet fungerar. Bli inte för extrem åt något håll.
• Hitta en träningsform som du anser är rolig, det är förutsättningen för att du ska få det att funka.
• Motivation är inget man springer över, utan något man måste skapa sig, kanske behöver du ta hjälp av någon kunnig i början för att komma igång?
• Mata kroppen med rätt sorts kost som får den att må bra.
• Se enkelheten, att leva hälsosamt är inget komplicerat, snarare tvärtom, det är simpelt.
• Skaffa en träningskompis som hjälper till att puscha och peppa dig.
• Utnyttja den tid vi är i just nu. Längre dagar, mer dagsljus och härligare temperatur. Se till att mata kroppen med D-vitamin.
• Du sanerar inte ditt hem varje dag, men du ser ändå till att hålla det rent och snyggt. Tänk det samma med att hålla kroppen fräsch. Du behöver inte träna så att det svartnar för ögonen varje gång, det viktigaste är att du ser till att hålla igång ett par dagar varje vecka, hela året. Vissa dagar städar man mer än andra, ibland väljer man att bara ta  det värsta. Vissa dagar ger du kroppen ett riktigt tufft styrkepass, andra dagar en härlig promenad i vårsolen. Glöm inte BALANS alla dagar, varje vecka, året runt.

Det är egentligen inte Beach 2016 du vill satsa på, utan Beach 2046. När du blir äldre kommer din kropp verkligen att tacka dig för att du tagit hand om den så länge, gett den rätt bränsle, motionerat den, vattnat den, städat den, älskat den och gett den uppmärksamhet varje vecka året om och inte bara några enstaka veckor året om.

Tänk vad härligt att kunna jaga dina barnbarn på stranden som pensionär, kanske 30 år ifrån nu, att fortfarande ha ork, vara stark och njuta av livet. Det är livskvalitet om något – även om det inte säljer några lösnummer för söndagsbilagorna.

Erica

Tack för det här inlägget! <3

Christina

Jag gjorde en kickstart i dec 2015 som blev början på min nya livsstil. Med minskat sötsug, ny energi, lite viktminskning och en jäkla pepp fortsatte jag att äta bra (utan att överdriva) och motionera (också i lagom dos). Detta har jag fortsatt med sen dess utan problem. Men jag behöver denna kickstart – för att komma igång 🙂 Och som jag brukar säga: Lagom är bäst, av allt!