FiasHälsa

En frågeställning


Hur ser jag på träning? Vad tränar jag? Hur ofta tränar jag? Har jag haft något osunt förhållande mellan mat och träning nångång?
 
Min generella syn på träning är att det är ett fantastiskt verktyg för att ge kroppen och själen balans, lycka och energi. Det är det bästa receptet man kan hitta för att må bra! Jag har alltid älskat rörelse. Som yngre älskade jag allt som hade med rörelse att göra. Fanns det något roligare än när man fick packa gymnastikpåsen och dagens schema visade en timmas gympa? Jag har dansat, ridit, spelat handboll, basket, fotboll, plasklekt i vatten, åkt rullskridskor, cyklat och lekt med hundarna. 
Jag har tränat det mesta helt enkelt. Att vara aktiv har alltid varit en naturlig del i min vardag. Efter gymnasiet slutade jag med basketen som jag ägnat mig åt, ganska seriöst, i många år och fick då istället upp ögonen för löpningen. Just nu springer jag någon gång i veckan och försöker få in ett par styrkepass. Hur ofta jag tränar varierar ganska mycket vecka till vecka, men allt mellan 2-5 gånger i veckan. Jag är ingen person som behöver följa något schema, utan jag har diciplinen till att ta dagen lite som den kommer och träna lite det jag känner för. Jag har som mål att träna yoga/bodybalance en gång i veckan då både min kropp och knopp är i behov utav det. Dock är jag otroligt dålig på att träna rörelse och det är verkligen något jag måste bli bättre på! 
 
Ja, jag har haft ett osunt förhållande till mat, dock aldrig till träning. Träningen är något heligt för mig och kommer aldrig få förstöras i form av något tvångsbeteende. Jag blottar mina ärr agående den ångestrelaterade relationen jag har haft till mat, men jag skryter gärna också om att jag har tagit mig ur det och hur otroligt bra jag mår idag. Jag trivs i min kropp, vissa dagar bättre än andra såklart, men jag känner mig starkare än någonsin!
 
Kropp och själ hör ihop otroligt mycket. Lyckas vi värna om båda delarna, gynnas även båda delarna avsevärt mycket. Uppmuntra er att älska kroppen! Den är fantastiskt, i alla dess storlekar och former, det gäller bara att man själv vågar tro och lita på det. 
 
 
Med detta sagt tänker jag låta frukosten landa i magen, knyta på mig skorna och ta en härlig joggingrunda ute i snön. Är snön ett hinder? NEJ, det är en möjlighet att få lite extra träning! 
 
Ha en fin söndag!