FiasHälsa

Lediga stunders melodi


Idag när jag stängde ner locket på min dator stämplade jag i samband med det ut på två dagars ledighet. 

Sambon fick också sluta tidigt idag så nu sitter vi i varsin soffa efter att ha ätit en sen lunch. 
Jag smuttar på kaffet och smaskar på dadelbollar. Jag känner mig alldeles mjuk i kroppen, nästan sådär på gränsen till febrig som man kan bli när man släpper på allt och blir ledig, ni vet. Den oroliga rastlösheten är som bortblåst och jag föreställer mig en kväll här framför brasan med gott samvete. 
Vilket fantastiskt sätt att avsluta året på, visst? Lite tankar kring nyårslöften


Detta inlägget publicerde jag på nyårsafton förra året:
 
“Har ni några nyårslöften?
 Det är väl klart att man kan se det nya året som en nystart. En boost till att ta tag i allt det där man vill förbättra. 
Jag vill dock att ni stannar upp ett litet tag och tar en extra funderare över era löften. Löften är ju till för att hållas, visst? Men har du satt ett rimligt mål?
 Många av oss sätter på tok för höga ribbor och efter ett litet tag så känner man att verkligheten kommer ikapp en och man tröttnar och faller tillbaka. 
 Jag vill att ni stannar upp och funderar ut rimliga mål. De behöver inte vara stora! Att lyckas är så mycket roligare än att misslyckas, så även om det bara är en liten bit på vägen. Sätt upp ett löfte som är hållbart och kör så det ryker!! 
 
Mina såkallade löften inför 2015 är:
 
Träningen tänker jag fortsätta med precis som nu. Jag tränar för att det får mig att må så otroligt bra och jag tycker att det är något bland det roligaste som finns. Jag ska dock träna upp min rörlighet mer och unna mig någon slags rörlighetsträning i alla fall en gång i veckan. 
Arbetet tänker jag gå all in i. Nya utmaningar väntar och jag tänker möta dem med öppna armar.
Familj och vänner vill jag försöka träffa så mycket jag bara kan. Jag ska ta mig tid till dem för att de får mig att må som bäst.
 
Jag tänker pussa och krama på min sambo, jag ska stressa ner, jag ska skratta, gråta och dela mina känslor. Jag ska experimentera i köket, jag ska dansa barbent i sommarnatten, jag ska tacka ja, våga tacka nej och jag ska framförallt leva i nuet! “
 
Nå, hur har det gått? Satte jag upp rimliga mål? Både ja och nej! Dessa punkter kommer att stå kvar inför kommande 2016. Jag väljer dock att inte kalla dem fär löften. Jag tycker det låter så hårt. Det handlar mer om att hitta balans. En hållbar livsstil som får en att må så bra det bara går.
 
Tänk på det när ni skålar in det nya året imorgon, sätt ett rimligt mål för just dig och ingen annan!
 
 

 

Checklista för året


I början av året publicerade jag en lista med punkter som skulle checkas av under året. Hur har det gått??
 
2015 kommer bli året då jag……
 
▪️Jag fyller 25 och plötsligt kliver över den där tröskeln då jag är närmare 50 än 0. Det har jag minsann gjort! 
▪️Jag gör radiodebut Jag har medverkar tre gånger i P4 väst och det har varit otroligt roligt! 
▪️Jag tar mig tid till att åka “hem” till min familj allt oftare Det får jag nog säga att jag har gjort. Framförallt i höst då det har varit mycket, 
▪️Jag lär mig tacka nej, utan dåligt samvete, när jag känner att jag tagit på mig för mycket. Här har jag snarare blivit sämre än bättre, men jag SKA skärpa mig inför 2016
▪️Jag får betala för att gå till tandläkaren (suck!!!!) Jajamensan, nu är jag minsann vuxen på riktigt
▪️Jag ägnar mycket tid åt mitt PT yrke Det har jag verkligen gjort och jag älskar det!! 
▪️Jag påbörjar en mat-guid-bok Njäe, jag hade en god tanke och plockade fram lite recept i början av året, men tiden har verkligen inte funnits till.
▪️Jag blir lite rörligare i kroppen då jag tänker ägna mig mycket åt bodybalance. Så stel som jag är nu har jag aldrig varit för, SKÄRPNING Sofia Johansson!! 
▪️Jag kommer få uppleva något som kommer gå till världshistorien, en dag som jag alltid kommer minnas, som jag lovar berätta mer om när jag själv vet mer. JAG HAR BLIVIT MOSTER åt den underbaraste lilla ängel! Så himla magiskt, härligt och underbart! 
▪️Jag kommer, efter denna gråa och blöta vinter, njuta av våren mer än någonsin. Jag njör ordentligt av vårens grönska i år! 
▪️Jag kommer sätta guldkant på vardagen. Ta vara på de fina små tillfällena och hitta luckor att göra saker tillsammans med min sambo Vi har faktiskt varit hyfsat duktiga på att ta vara på tiden tillsammans
▪️Jag kommer experimentera mycket i köket I den mån som jag har haft tid har jag grejat och donat en del
▪️Jag kommer njuta av en, förhoppningsvis, solig och varm sommar Tyvärr var det en ganska dålig sommar vädermässigt, vi var mitt upp i en flytt och jag jobbade över heltid, så njäe… Jag njöt inte så värst mycket av sommaren faktiskt.