FiasHälsa

Det finns inga tillräckliga bortförklaringar


Just nu flödar undanflykterna till att inte ta sig ut. Motivationen sviker och man stannar hellre inne och blickar ut, samtidigt som man svär, över det “dåliga” vädret. Typiska bortförklaringar till varför man stannar inne är:
 
▪️Det är kallt
▪️Det är halt
▪️Det är mörkt
▪️Det är snö
 
Istället för att se omöjligheter, se möjligheterGör det till något positivt!
 
▪️Det är kallt. Ja, i Norr är det kallt och jag rekommenderar ingen att gå ut och springa i minus 25 grader. Men i nedersta halvan av landet har vi några ynka minusgrader – några plus grader, och det är inte kallt, utan det är du som klär dig för dåligt
 
▪️Det är halt. Absolut! Men på varje apotek och, faktiskt i nästan varje matbutik, så går det idag att köpa broddar. Trä på dem och ut och kör!
 
▪️Det är mörkt. Tänk så härligt! Då slipper du ju oroa dig för att någon ska se dig. Har du en dålig dag och tempot sviker, vad gör då det? Ingen lär se dig ändå där ute i mörkret. Dessutom är det fantastiskt mysigt att tjuvkika in i stugorna och med avund se hur folk myser med tända ljus. Det bästa av allt är att när du väl kommer in då kommer du kunna göra det samma. Skillnaden är dock att du har ett par kilometer av stolthet med dig hem i benen och endorfiner som jublar och klappar dig på axeln över din otroliga insats. Nu är frågan, vem är det egentligen som bör vara avundsjuk på vem? Jag tror lätt att de där latmaskarna som inte tog sig ut är mer avis på dig som för bara en liten stund sedan swishade förbi deras köksfönster…..
 
▪️Det är snö. Exakt!!!! Det är snö!!! Vilket ypperligt tillfälle för dig att få en extra utmaning! Belastningen kommer öka, dina ben kommer få jobba hårdare och du kommer få ut otroligt mycket av din löpning. Korta hellre ner din planerade runda än att låta bli helt. Kroppen kommer tacka dig efteråt!
 
Så vad väntar du på? Bättre tider? Det finns ingen vackrare tid än den vi är i just här och nu så fråga dig själv igen. Vad väntar du på?? 
 

Denna bilden är tagen förra året och jag skulle gärna se att det blev lite kallare och vitare ute nu!