FiasHälsa
Kycklingpaj
Fyllning
-
1 rensad grillad kycklin
-
1 gul lök
-
3 dl skuren vitkål
-
1 tsk salt
-
1 påse taco kryddmix
-
1 liten burk creme fraiche
-
1 dl mjölk/grädde
-
smör/olja att steka i
Pajdeg
-
3 dl dinkelmjöl/vetemjöl
-
125 g kylskåpskallt smör
-
2 msk kallt vatten
Riven ost att toppa med
Gör så här
Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och ställ i kylskåpet i cirka 20-30 minuter. Förgrädda pajskalet på 200 grader i cirka 10 minuter. Tag ut pajformen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.
Fyllning: Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs mjukt i smör i stekpanna. Tillsätt urbenat kycklingkött, kryddor, creme fraiche och grädde. Låt puttra ihop en stund.
Häll blandingen i det förgräddade pajskalet. Toppa med riven ost och grädda på 225 grader i cirka 20-25 minuter. Låt svalna en stund. Servera med grönsallad och en klick cream fraiché!
Snabbmat vs snabbmat
Linas matkasse