FiasHälsa

Sista lördagen i januari


I vanlig ordning vaknar jag innan tuppen på min lediga dag, vilket resulterar i att jag nu sitter mätt och belåten i soffan. Ljusen är tända, frukosten i magen och jag är redo för en heldag i Göteborg där vi ska hjälpa vänner att flytta. 


Sista dagen i januari. Äntligen! Januari är en seg startsträcka för resten av året och så fort månaden går mot sitt slut så skymtar man våren där framme någonstans, snart redo att sätta sina klor i oss och bidra med D-vitamin, längre dagar och ett bättre humör. Vi svenskar har nästan gått i dvala i alla dessa 50 nyanser av grått som kommit att ta över de sista månaderna. 

Dessutom är det sista dagen på den sockerfria månaden. Hur har det gått för er? 

Nu blickar vi framåt och ser fram emot februari. Enligt väderprognosen ser det ut som att den blygsamma solen är på väg för att säga hej. Det vore ju himla trevligt! 

Ha en fantastisk lördag mina vänner ❤️


Svar på fråga fyra


Godmorgon fredag! 
Jösses vilken trött vecka det här har varit, kroppen och huvudet har tidigt på kvällen tackat för sig och jag har sovit som en döing. Jag antar att det är precis vad jag behöver. Det är viktigt att lyssna på kroppens signaler.

Idag väntar ett par timmars jobb inom kommunen och sedan en kund på gymmet. 

Fortsätter att svara på era härliga frågor!

Ska man ta lättare vikter o göra fler repetioner när man ska ner i vikt alltså förbränna mer eller hur ska man göra? Om man tar tygre vikter så orkar man inte så många ju? Så här skulle du göra?

Jag skulle personligen börja med att plocka av lite vikt, fokusera på en bra teknik (teknik är A och O), bygga en grundstyrka och med tiden öka dina vikter. Sen kan man “leka” lite med vikterna när man är i gymmet. Kör första setet med tunga vikter och få repitioner, plocka av något kilo inför nästa set och öka repitionerna och inför sista setet så har du minskat ytterligare på vikterna och här matar du så många repitioner som du bara orkar. Variation är alltid bra. Det är roligt och kroppen vet aldrig riktigt inför utmaning den kommer ställas.
 
Det är sant som du säger att du inte orkar lika många när man har tunga vikter, men det är inte alltid negativt. Ibland kan det vara bra att lägga in ett sådant pass också, utmana dina muskler. Sen är det jätte viktigt att arbeta med mindre vikter då och då också och träna sin uthållighet. Ju mer muskeln får jobba, desto mer ökar din förbränning, oavsett om du lyfter tungt eller om du låter dem arbeta under en längre tid med mindre vikt.
 
Så jag förespråkad en varierad träning. Kanske kan du lägga in ett pass av varje i veckan. Sen brukar jag alltid trycka lite extra på Den träningen som blir av är bra träning. Allt är bättre än inget!
 
 
 

Tre snabba


Det här äter jag helst till frukost


Största favoriten är en skål med naturell filmjölk toppad med min egna müsli och massa god frukt och bär. Till detta vill jag ha en skiva av mitt filmjölksbröd med ett kokt, skivat ägg, lite örtsalt och en enorm kaffe med varm mjölk i. 

Om inte det blir det här så blir det den nya godingen som jag nyligen fått upp ögonen för – ugnsbakad gröt som du kan hitta receptet på här —> http://fiashalsa.blogg.se/2015/january/frukosttips.html#comment


Såhär ser en perfekt ledig dag ut

Jag vaknar i regel alltid väldigt tidigt så jag tassar upp i lugn och ro, slår på kaffebryggaren och fixar någon god frukost. Tänder ljus och äter i lugn och ro samtidigt som hunden sussar bredvid mig. Senare tar jag mig ut och springer sen runda och hoppar in i duschen och är klar att fånga dagen samtidigt som min sambo är det. Vi tillsammans hittar på någonting en stund, kanske går på stan, myser på ett fik med en lättare lunch, åker hem och tar en kopp kaffe framför en film och framåt kvällen får jag umgås med någon i min familj eller hans familj eller några av våra vänner. 


Det här ser jag helst på TV

Det beror lite på vad det är för dag och vilken tidpunkt på dagen det är. Är det helg så ser jag gärna en film mitt på ljusa dagen (såhär års) eller avslutar söndagen med en lättsam svensk komedi, men är det en vardagskväll så ser vi gärna något som sänds på TV. Jag tycker bra om Halv åtta hos mig, Vonde söker fru och jag älskar att Biggest looser har dragit igång igen! 


Såhär ser det ut hemma hos oss på kvällarna. Hunden är otroligt glad för att både matte och husse är hemma och har sjunkit ner i soffan tillsammans med honom!