FiasHälsa

Första advent


När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
Och alla människor glädjas,
att få fira advent.

Det gör lite ont i hjärtat att jag inte är hemma och kan tända första ljuset, baka pepparkakor och allt annat som hör advent till. 

Vi ska istället spendera sista dagen i Stockholm för den här gången. Jag ska på utbildning i nio timmar och Björn ska fördriva tiden bäst han kan. 

Igår blev jag positivt överraskad och lärde mig massa nytt kring den gravida kroppen och hur man bör träna och inte. Idag ska vi få göra egna träningsprogram och utföra dem på varandra
 
Annars har vi denna helgen bara ätit gott, strosat på stan, gått hand i hand och sett på varandra med ett leende, vilket är något bland det bästa jag vet!

Men hörni! Tänd första ljuset, mys i massor, ät en skumtomte och njut av den underbara tid vi nu går in i! Må-bra-tips


Godmorgon fredag❤️

Idag vaknade jag upp i Stockholm. Jag ska på utbildning lördag-söndag och Björn åkte med som sällskap. 

Igår var vi på Intima för att se på Christmas Comedy med bland annat Johan Glans och David Batra. 
Vi anlände till Stockholm på eftermiddagen och efter mindre än en timma så hade vi lyckats att både ta tunnelbanan åt fel håll och dessutom utan våra biljetter till kvällens föreställning. Så går det när bönner kommer till storstan. Vi hann i alla fall få i oss varsin vansinnigt god pizza och ett glas vin. Idag tänkte vi göra stan och det blir ju väldigt intressant att se hur många gånger vi kommer gå vilse. 


Såhär i slutet av november så är det många som drabbas av trötthet och vinter-depp. Här kommer några lätta tips att ta till för att försöka undvika detta:

▪️Vårda vänskapen. Se till att hålla kontakten med dina nära och kära. Att ha dem nära har visat sig vara den viktigaste faktorn för total lyckoupplevelse.
▪️Sov ut. Ta en ordentlig sovmorgon där du vaknar i lugn och ro. Pryd en bricka med det godaste du kan hitta i kylen, tänd ett ljus och avnjut frukosten under det varma täcket. 
▪️Stäng av. Stäng av telefon, dator och TV för en stund. Låt folk vänta lite och lägg tid på dig själv.
▪️Ät medvetet. Sätt er ner tillsammans, prata igenom dagen, tugga maten ordentligt, sug åt er av smakerna, upplev maten med sinnena!
▪️Träna på morgonen. Du kommer ha en skön energi hela dagen och kroppen fylls med hormoner som gör dig glad. Du är dessutom ledig för fritid när du slutar jobbet. 
▪️Du duger! Sluta upp och vara självkritisk. Var snäll mot dig själv och lär dig uppskata den du är. Var tacksam över den du är. 
▪️Kramas och kela. När vi tar i varandra så frigörs hormonet oxytocin och det får oss att må bra, så ge varann en extra kram idag. 
▪️Promenera. Tillbringa tid utomhus och gärna under dygnets ljusa timmar. 
▪️Ha en filmkväll. Tänd ljus, fixa en kopp te och kryp ner under en filt. Låt dig förföras av filmens värld. 
▪️LE!! Jag lovar att om du ler, får du garanterat ett leende tillbaka. ▪️Motionera. Få fart på blodcirkulationen som tillför uppiggande syra till kroppen.
▪️Planera in något roligt att se fram emot. Ha något lättsamt att se fram emot, något som sätter guldkant på vardagen och gärna tillsammans med folk som får dig att må bra.
▪️Tänd ljus. Levande lågor har en lugnande effekt och väcker hopp. 

Saffrans-kladdkaka


Alla som gillar saffran räcker upp en hand. Om du räckte upp handen så bara måste du testa att göra denna saffrans-kladdkaka! Den är enkel att göra och dessutom både gluten, laktos och sockerfri!
 
 
Du behöver:
  • 3 dl mandelmjöl
  • 10 dadlar
  • 0,5 g saffran (en påse)
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 0,5 dl kokosolja
  • 3 ägg
Börja med att kärna ur dadlarna och lägg dem i en bunke/matberedare. Blanda i resten av ingridienserna och mixa till en jämn smet.
Smörj en ugnsfast form med kokosolja och grädda kakan i cirka 12 minuter på 200 grader. Låt svalna och ställ i kylen i närmare en timma innan du serverar.
 
Vi serverade tillsammans med en klick vaniljkvarg, men det skulle funka lika bra med naturell eller kanske vispad grädde.